Microdermabrasie

Microdermabrasie is een nieuwe techniek waarbij door middel van een diamantkop met een vacuum systeem
het bovenste laagje van de opperhuid (stratum corneum) wordt verwijderd. Daardoor wordt uw huid geprikkeld
nieuwe cellen aan te maken. Littekens en fijne rimpels vervagen, uw huid krijgt een betere doorbloeding, het
resultaat is een mooier, frisser en gladder uiterlijk. Zelfs acne en een onzuivere huid kunnen tot het verleden behoren.

Deze intensieve peeling is pijnloos en geeft een direct zichtbaar resultaat. Bij microdermabrasie is geen verdoving of narcose nodig. Tevens is een nauwkeurige controle mogelijk waardoor er geen kans is op littekens of verkleuring van de huid.

Voor alle huidtypen
Microdermabrasie is geschikt voor elk huidtype en elke leeftijd.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Heeft u een normale gezonde huid, dan is een microdermabrasiebehandeling zeer geschikt als grondige reiniging en oppepper voor uw huid. Hierbij wordt de oppervlakkige dode huidlaag verwijdert waardoor er een zachte en gelijkmatige huid tevoorschijn komt. U heeft onmiddellijk al na één behandeling een gladdere en frissere huid.

Heeft u een specifiek huidprobleem zoals fijne lijntjes, vale of verslapte huid enz., dan is het meestal beter om te starten met een kuur. Het aantal en de frequentie van de behandelingen hangt af van het huidprobleem. Daarbij is vaak ook het thuisgebruik van specifiek voor uw huid benodigde producten noodzakelijk. Tijdens de eerste afspraak en huidanalyse wordt met u een behandelplan afgesproken.

Na een microdermabrasiekuur is een onderhoudsbehandeling één keer in de 6 weken aan te bevelen.

Toepassingen

 • vermoeide en matte huid
 • vlekkerige huid
 • fijne lijntjes en ondiepe rimpels
 • verslapte huid
 • verstopte poriën of een vette huid
 • acné en acnélittekens
 • littekenweefsel en striae
 • rokershuid
 • pigmentvlekken en ouderdomsvlekjes
 • futloze, droge en ruwe huid
 • door zon beschadigde huid
 • of gewoon als een lekkere oppepper voor uw huid

Verloop van een behandeling

De behandeling
Eerst wordt uw gezicht goed gereinigd en krijgt uw huid een voorbehandeling voor de microdermabrasie. Hierna volgt de microdermabrasiebehandeling, de tijdsduur en sterkte daarvan is afhankelijk van uw huidconditie en de indicatie. Na de microdermabrasie worden de voor uw huid benodigde werkstoffen opgebracht waarna deze met ultrageluid diep in uw huid worden gesluisd. Hierna wordt een kalmerend en verzorgend masker toegepast en als afsluiting een verzorgende crème.

Na de behandeling
Uw huid voelt na de behandeling zacht en strak aan. Uw huid kan door de versterkte doorbloeding warm voelen en wat rood zien, alsof u een dagje in de zon heeft doorgebracht. U kunt direct uw dagelijkse bezigheden hervatten, u hoeft er niet voor thuis te blijven. De huid gaat niet vervellen en vertoont geen korstvorming. Wel is het een must gedurende de eerste dagen na de behandeling uit de directe zon te blijven en een crème met beschermingsfactor te gebruiken.

Mesotherapie d.m.v Ultrasound

Deze ultrasound behandeling zorgt voor het indringen van de verschillende producten tot op een welbepaalde diepte in de huidstructuren (tot 3 cm diep) waar ze bewezen hebben een gunstig effect te hebben op de cellen die essentieel zijn voor huidvernieuwing.

In combinatie met microdermabrasie geeft deze behandeling unieke resultaten

Onze micrdermabrassie en mesotherapie worden toegepast in onze
Basis+ en Luxe gelaatsbehandelingen van Ingrid Millet of Cell Fusion C.